National Anthem Of Albania

Albania National Anthem and It’s English Translation

Hymni Kombëtar

Rreth flamurit të përbashkuar,
Me një dëshirë dhe një qëllim,
Të gjithë Atij duke iu betuar,
Të lidhim besën për shpëtim.

Prej lufte veç ay largohet,
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk friksohet,
Po vdes, po vdes si një dëshmor.

Në dorë armët do t’i mbajmë,
Të mbrojmë Atdheun në çdo vend,
Të drejtat tona ne s’i ndajmë,
Këtu armiqtë s’kanë vend.

Se Zoti vet e tha me gojë,
Që kombe shuhen përmbi dhè,
Po Shqipëria do të rrojë,
Për te, për te luftojmë ne.

English:

United around the flag,

With one desire and one goal,

Let us pledge our word of honour

To fight for our salvation

Only he who is a born traitor

Averts from the struggle.

He who is brave is not daunted,

But falls – a martyr to the cause.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.